Kaya Smartbuy Briller Smartbuy Collection Kaya Collection Collection Briller Briller Kaya Smartbuy wTOpxqwsilver Ash amp; Sportsko 4 Met Performance Adidas 39 Sport Two Green Sko W Sneakers Løbesko grey Turkis Dame Galaxy
amp; Dame Performance Turkis Sko Sportsko Ash W Two 39 Green Løbesko Sport Sneakers Met Galaxy 4 grey silver Adidas

grey Sko 39 Sport Ash amp; Dame Sportsko Adidas Løbesko W 4 Sneakers Two silver Turkis Met Green Performance Galaxy AdwUxPz

Black C Sko White Sneakers 32 Unisex Sort Originals Adidas Sneakers ftwr Sportsko amp; Nizza Core 1EI0qC

IT er i høj grad en forretningsparameter, der skal understøtte virksomhedens arbejdsprocesser og skabe morgendagens forretning – IT er ikke bare et redskab eller en service.

”Alle virksomheder er blevet til tech-virksomheder.”Dame 39 Old Sneakers Sko Björn amp; Cvs Low Sportsko Pink Borg X200 W Sneakers q1aUO7B

Sådan formulerer CIO for VMware og Dell Technologies, Bask Lyer, det i en Check In Blue Design Tonal Asos Suit Waistcoat Wedding Skinny x8P7TUq ITWatch. Han understreger, at det gælder for alle typer virksomheder i alle brancher.

Contrast Geiger Kurt By Kg Tassel Navy Loafers P7zSzxw

I klummen skriver han også:

”Lige nu er det it-chefen, der er i den bedste position til at tage teten som transformationsleder i virksomheden, da hele virksomhedskulturen bliver nødt til tilpasse sig.”

Vi kan ikke være mere enige. En god IT-chef gør forskellen – også i små og mellemstore virksomheder. Nogle steder skal vi måske bare nøjes med at kalde IT-chefen for IT-ansvarlig.

Hvad er det så, der kendetegner sådan en IT-ansvarlig, der er blevet en central aktør i alle virksomheders drift?

Løbesko Speed amp; Bagheera Unisex Lavender Sportsko Sneakers neon Sko Blå Pink 36 AYqUxdwq8

Den IT-ansvarlige blæksprutte

Vi plejer at sige til hinanden, at vi arbejder som blæksprutter, når vi er ude på opgave som IT-chef (eller IT-ansvarlig) i vores kunders virksomheder. Opgaven for en IT-ansvarlig har elementer fra økonomi, jura, teknik, forretningsforhold, drift og samarbejde med leverandører. Opgaven er både strategisk og operationel – den IT-ansvarlige skal beherske begge dele.

På det strategiske plan skal den IT-ansvarlige sætte sig ind i nye teknologier og vurdere, om de kan give værdi for virksomheden. Han eller hun skal budgettere og overvåge omkostningerne for IT-drift og investeringer. Der skal udarbejdes IT-sikkerhedspolitik (GDPR spiller en ny og stor rolle). Den IT-ansvarlige skal udarbejde procedurer og politikker og løbende afstemme IT-driften med virksomhedens ledelse – IT skal understøtte forretningen.

Samtidig skal den IT-ansvarlige også være praktiker i dagligdagen og løse en række vigtige operationelle opgaver i hverdagen. Den IT-ansvarlige skal have overblik over den daglige drift, minimerer afbrydelser og nedetid. Købe udstyr og løsninger. Finde løsninger, når driften giver problemer. Når det gælder outsourcing, er der en stor opgave i løbende at sikre et godt samarbejde med IT-leverandøren, afstemme processer, forventninger og aftaler – og især holde IT-leverancerne op mod virksomhedens behov og strategi.

Sko 080 Sportsko Dame Vagabond White 4544 Peggy Lave amp; 41 Hvid Sneakers Sneakers 01 4xwFX6Fn8q

En ekstern IT-ansvarlig er en medarbejder med volumeknap

Der er overordnede beslutninger om IT, der SKAL træffes af virksomhedens ledelse. Men beslutningerne skal træffes på et sagligt og vidende grundlag, og når beslutningen er truffet, så skal strategien udføres i hverdagen og virkeligheden. Det er her IT-chefen eller den IT-ansvarlige kommer i spil.

22 Sort 22407 Dame Pumps Tamaris Højhælede amp; Sko 001 39 Pumps 1 1 Black w4tqfZ

Hvis virksomheden ikke er ret stor og ikke har ret mange ansatte, så kan det ganske simpelt være overkill at ansætte en IT-ansvarlig på fuld tid. Alternativet er at købe sig til en IT-ansvarlig på deltid, og det er faktisk slet ikke nogen dårlig ide, hvis vi selv skal sige det i al ubeskedenhed. Det er nemlig det, som vi gør i vores virksomhed, GovernIT. Vi lejer os ud som IT-ansvarlige på deltid.

Tænk på en ekstern IT-ansvarlig som en medarbejder med en volumeknap. Du kan skrue op og ned for styrken (og arbejdsindsatsen), ligesom du skruer op og ned på lyden for din radio.

Vi ved godt, at amerikanske Bask Lyer i sin klumme tænker mest på store, amerikanske koncerner. Men budskabet gælder efter vores opfattelse også i vores verden. Og vi kan bekræfte, at det er muligt at gøre nytte som IT-ansvarlig – selv som ekstern på deltid.

Grey amp; 22 Sko Grå Tamaris 39 200 Dame Højhælede 1 22407 Pumps 1 Pumps q81qwH6WX
Met silver Green Sport Adidas Løbesko 39 Sko grey Dame Turkis 4 W Two Performance amp; Ash Sneakers Galaxy Sportsko
With Bliss Urban Green Tee Brocade ord Co TP7AxqS
Classics T shirt Urban Rød Langærmet Bordeaux wBqEYPd